Loppisrunda 10/8 2013

LoppisKarta

LoppisKarta

Landsbygdsdagen med Loppisrunda den 10 augusti var ett välbesökt arrangemang.

Att så många nappade på idén att åka runt i kommunen och upptäcka vägar och byar som de inte sett tidigare gjorde att landsbygdrådets syfte verkligen blev uppfyllt. Vi ville:

  • Marknadsföra Vännäs landsbygd.
  • Visa att Landsbygdsrådet finns.
  • Uppmuntra möten mellan människor och därmed bidra till den dialog som uppstod mellan alla besökare och bosatta.

Många gäster uttryckte sig positivt över initiativet och arrangemanget som sådant.

Många loppissäljare var också nöjda över dagen. Det var en jämn ström med människor som passerade runt i byarna. 32 loppisar fanns med sina adresser på VLBR hemsida. Sedan dök det upp en del spontana vilket var roligt. Överraskningar var utlovade och 3 tävlingar anordnades med priser. Vädret gav en del regn på vissa håll som förvisso påverkade dagen.

Loppis i Hällfors.

Till er som vill veta så hade mössen gått sitt öde till mötes sista veckan i augusti 2011. Av femtio personer som deltog i gissningstävlingen var tre väldigt nära rätt svar och blev därmed vinnare; Birgith Fransson, Mie Lindqvist och Inga-Britt Westman.

Endast en man offrade sig att hämta ved till förmån för sin köpglada fru, resten betalade gladvilligt för att slippa vedhantering. Ett 40–tal avslutade kvällen i Dalarö och lyssnade till Ivars band. Trevlig samvaro med en blandning av olika människor.

Ett stort tack till alla glada aktörer som medverkade denna dag.